Ekte romjulsfest med alkotest?

PROMILLE: Med dagens promillegrense er kjørepilsen definitivt ikke et alternativ. Men romjulstid er for mange synonymt med øl og akevitt. Går det an å sikre seg mot bakrusen dagen derpå?

Publisert
Sist oppdatert

Innføringen av ny promillegrense på 0,2 har gjort det enkelt: Kjørepilsen er død. Problemet som gjenstår er om du kan ta bilen til jobben dagen etter festen, og det er selvsagt her alkometerne kommer inn.

Utvalget av promilletestere blir stadig større, og med det går også prisene ned.

Tabellen viser hvilke modeller vi fant ved et enkelt søk på nettet. Som du ser varierer prisene fra 495 til 998 kroner for modellene som er beregnet for vanlige folk.

Om pris ikke er noen hindring kan du selvsagt ta steget opp i proffklassen. Spanderer du over 13.000 kroner får du apparater fra samme leverandør som politiet.

Viser de riktig?

Det store spørsmålet er imidlertid om du kan stole på dem. Vi har kun testet ett av apparatene på markedet, og ble den gang positivt overrasket over resultatet. Når det er sagt: Kritikerne er mange.

I følge P4 er Politiet i Bergen blant dem som mener at alkometerne kan gi deg en falsk trygghet:

- To av de tre vi testet var ikke til å stole på. Et viste for mye promille og et for lite. Denne usikkerheten kan føre til at folk med promille setter seg bak rattet i den tro at de ikke er beruset, sa leder for trafikkavdelingen, Arvid Ask, til P4-nyhetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer