Ekte romjulsfest med alkotest?

PROMILLE: Med dagens promillegrense er kjørepilsen definitivt ikke et alternativ. Men romjulstid er for mange synonymt med øl og akevitt. Går det an å sikre seg mot bakrusen dagen derpå?

Publisert
Sist oppdatert
Les testen av CA 2000 her:
Rimelig promilletester


Innføringen av ny promillegrense på 0,2 har gjort det enkelt: Kjørepilsen er død. Problemet som gjenstår er om du kan ta bilen til jobben dagen etter festen, og det er selvsagt her alkometerne kommer inn.

Utvalget av promilletestere blir stadig større, og med det går også prisene ned.

Tabellen viser hvilke modeller vi fant ved et enkelt søk på nettet. Som du ser varierer prisene fra 495 til 998 kroner for modellene som er beregnet for vanlige folk.

Om pris ikke er noen hindring kan du selvsagt ta steget opp i proffklassen. Spanderer du over 13.000 kroner får du apparater fra samme leverandør som politiet.

Pris - merke - butikk
Butikk/
firma
ModellPris
inkl. moms
Tillegg
Medico ASAlkohol Sensor 495.--
Clas OhlsonSafeway795.-10 ekstra
munnstykker
=54.-
HeroasHealtex
KX 188B
995.--
BestbuyCA 2000998.--
Expert-
butikkene
CA 2000998.- 
    
 Samme merke
som Politiet
bruker:
  
NerlienLion Alkometer
S-D2
13.487.--
NerlienLion Alkometer
S-300
14.526.--
All informasjon er innhentet fra butikkenes nettsider 19/12-2002Viser de riktig?

Ekte romjulsfest med alkotest?


Det store spørsmålet er imidlertid om du kan stole på dem. Vi har kun testet ett av apparatene på markedet, og ble den gang positivt overrasket over resultatet.
Når det er sagt: Kritikerne er mange.

I følge P4 er Politiet i Bergen blant dem som mener at alkometerne kan gi deg en falsk trygghet:

- To av de tre vi testet var ikke til å stole på. Et viste for mye promille og et for lite. Denne usikkerheten kan føre til at folk med promille setter seg bak rattet i den tro at de ikke er beruset, sa leder for trafikkavdelingen, Arvid Ask, til P4-nyhetene.

Les testen av CA 2000 her:
Rimelig promilletester

Konklusjonen er uansett klar: Er du usikker på om du har promille må du la bilen stå. Da sparer du jo også utgiftene til et eget alkometer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer