Ekteskapet forlenger livet

Et lykkelig ekteskap er bra for hjertet, også i medisinsk forstand. Nå viser forskning at gifte kvinner har bedre helse enn sine ugifte venninner.

Publisert
Sist oppdatert

Ekteskapet forlenger livetEt lykkelig ekteskap er bra for hjertet, også i medisinsk forstand. Nå viser forskning at gifte kvinner har bedre helse enn sine ugifte venninner.

Undersøkelsen som er gjennomført ved San Diego University viser til en lang rekke medisinske forskjeller mellom gifte og ugifte kvinner. Forskningen har hovedsakelig rettet seg mot middelaldrende kvinner som har vært gift over en lengre periode.

Lever lengerOg tallenes tale er klar: Lykkelig gifte kvinner har det langt bedre både fysisk og psykisk enn ugifte kvinner. De lever også lenger enn sine single venninner. Ekteskapet ser ut til å føre med seg lavere kolesterolnivå, lavere blodtrykk og færre mentale problemer.

Selv om lange ekteskap ikke alltid forbindes med fred og harmoni er det de gifte kvinnene som også har best humør. Gifte kvinner er også mindre utsatt for problemer med depresjoner, aggresjon eller angst.

Mindre stressForskerne ved San Diego University kan ikke gi et helt klart svar på hvorfor disse forskjellene oppstår. En teori er at de gifte kvinnene opplever mindre stress fordi de har en økonomisk og sosial støtte i hverdagen som deres ugifte medsøstre ikke har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer