Eldre får mer utbytte av trening

Mosjonister over femti vil kommer raskere i form enn yngre personer, viser en ny undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Yale som står for undersøkelsen, som tok utgangspunkt i eldre og de fordeler de får fra trening.

Studien varte i seksten år, og besto av toppløpere i et New York City-maraton. Forskerne fant ut at gjennomsnittstiden for eldre årsgrupper ble forbedret raskere enn gjennomsnittstiden for yngre.

Kvinner bestDe beste kvinnene mellom 50 og 59 år viste den største forbedringen, ved å løpe maraton mer enn to minutter raskere hvert år fra 1983 til 1999. De beste mennene i samme aldersgruppe løp åtte sekunder raskere per år.

Studien viser, som mange tidligere har antatt, at eldre ikke blir svakere kun på grunn av alder, men at for lite bruk av musklene gjør minst like mye skade.

Er du ikke klar for et maraton, trenger du ikke gi opp likevel. Uansett hvilken trening du utøver, hjelper det mot lavt kolesterol, blodsukker og blodtrykk, holder vekta lav og forbedrer den mentale psyken.

Få som trenerJune Norman er 58 år, og sier til CNN at hun ser mange fordeler ved å trene.

- Jeg føler meg sunnere enn mange av mine venner, sier Norman til CNN, og minner om at det er et liv også etter overgangsalderen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer