Eldre gamblere med hell i helsa

En rapport viser at eldre gamblere har bedre helse enn ikke-gamblere.

Publisert
Sist oppdatert

Mens yngre gamblere ofte har problemer med alkohol, stoffmisbruk og vold, lider ikke eldre av dette. Amerikanske forskere har funnet ut at gamblere over 65 år har bedre helse enn ikke-gamblerne, melder American Journal of Psychiatry.

PopulærtGambling, som bingo odds-spill og kroneautomater har økt i popularitet over hele verden, og har blitt en akseptert aktivitet. Likevel har gamblingens potensielle helseskader blitt viet lite oppmerksomhet av forskere.

Helseskadene som forbindes med gambling, er psykiske problemer, skilsmisser, arbeidsløshet, arrestasjoner og dårlig generell helse. Mens eldre slipper unna de mest negative tendensene, har yngre gamblere høy risiko for alkohol- og stoffmisbruk, depresjon og vold. Under én prosent av de eldre som har gamblet det siste året, sa de har hatt problemer med gamblingavhengighet, mot 2,4 prosent av de yngre. De eldre hadde dessuten færre helseskader.

Fortsetter forskningForskerne vet ikke hvorfor gambling blant eldre blir knyttet til bedre helse, men det kan ha sammenheng med at eldre som er i stand til å gamble, er friskere i utgangspunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer