Eldre gutter er dårlig påvirkning

Foreldre som nekter døtrene sine å være sammen med eldre gutter kan være på rett spor. En studie viser at tenåringsjenter som henger sammen med eldre gutter har høyere risiko for å røyke, drikke og bruke narkotika.

Publisert
Sist oppdatert

1.000 tenåringer deltok i undersøkelsen, som viser at venner påvirker, eller reflekterer, oppførsel. Forskningen ble gjort av nasjonalsenteret for avhengighet og rusmisbruk ved universitetet i Colombia i USA.

- Vi fant en sammengeng mellom seksualmønster og risiko for røyking, drikking og narkotikabruk, sier styreformannen ved senteret, Joseph Califano - som er tidligere helseminister i USA - til CNN.

Studien viser at 58 prosent av jentene som hadde en kjæreste som var to år eldre eller mer drakk alkohol, sammenlighet med 25 prosent blant jenter som var sammen med en gutt på deres egen alder eller ikke hadde kjæreste.

Halvparten av jentene som gikk etter eldre gutter røykte hasj, sammenlighet med 8 prosent av de andre jentene, og 65 prosent av jentene som foretrakk å ha en eldre kjæreste røykte, sammenlighet med 14 prosent blant de som foretakk yngre gutter.

45 prosent av tenåringene sier de har vært på fester der alkohol var tilgjengelig, 30 prosent hadde vært på minst én fest der hasj var tilgjengelig og 9 prosent hadde vært på en fest der det ble brukt kokain eller ecstacy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer