Elektrisitet

I andre land i Europa er elektrisitetsprisen gjerne to til tre ganger så høye som i Norge. Men ingen vet hvor lenge vi kommer til å ha så lave strømpriser.

Publisert

Elektrisk oppvarming av boligen din skjer på to måter. Ene er en løsning der du bruker panelovner, varmekabler og varmefolier. På våre breddegrader er dette ofte ikke en tilfredsstillende løsning for å dekke hele vårt oppvarmingsbehov. Derfor brukes noe som kalles en el-kjele. Dette er en varmtvannstank som du kopler mot et sentralvarmeanlegg. Du bruker da elektrisiteten til å varme opp vannet, som så blir fordelt rundt om i huset.

Fordelen er en mer effektiv ressursutnyttelse og enklere bruk. En elkjele vil også ta vesentlig mindre plass enn en oljekjele. Prisene varierer sterkt etter dine behov og fra installatør til installatør, så er vil det være svært lurt å innhente tilbud fra flere aktører.

Dette koster det

Fra BPA, en stor installatør i alt fra røropplegg til elktro løsninger har vi hentet inn følgende erfaringspriser på komplett anlegg bestående av en el-kassett med et gulvvarmeanlegg i nye eneboliger:

El-kassett ca 33.000,-Gulvvarmerør på betongfundament ca 230,-/m2Gulvvarmerør på bjelkefundament ca 475,-/m2Styringsbok, 1 pr. rom ca 750,-

Dette betyr at et sentralt oppvarmet el-kassett anlegg i en enebolig bygget i trematerialer vil kommer på noe over 100.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer