Elektriske tannbørster pusser bedre

Mange kaster ut den gamle tannbørsten til fordel for en elektrisk. Og det er ikke så dumt.

Publisert
Sist oppdatert

Det er britiske forskere som nå gjør Karius og Baktus' mareritt til virkelighet. Enkelte elektriske tannbørster er bedre til å bekjempe plakk og gommelidelser. Men den manuelle tannbørsten er likevel god.

De elektriske tannbørstene som fungerer best er de som har en bust som roterer i en retning først og siden en annen. Etter bruk i tre måneder hadde disse tannbørstene fjernet plakk 11 prosent mer effektivt enn manuelle tannbørster. I tillegg forhindret de 6 prosent flere tannkjøttbetennelser enn de manuelle. Det viser en tannbørstestudie publisert i The Cochrane Library.

Likevel trenger du ikke kaste den gamle tannbørsten. I følge forskningsleder Peter G. Robinson kan de gjøre den samme jobben.

- Det er mange bevis på at tannpussing reduserer tannkjøttbetennelse. Det kan beskytte mot periodontitis og spesielt beskytte tennene mot forråtnelse hvis man bruker det i forbindelse med fluor-tannpasta. Disse fordelene oppstår uansett om tannbørsten er manuell eller elektrisk, skriver forskerne i følge WebMd. Periodontitis er en gommesykdom.

Forskerne så på 42 ulike tannbørster. Mer enn 3800 personer deltok i undersøkelsen. Nå trengs det imidlertid flere studier for å støtte disse resultatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer