Elisabet fikk 700 kroner

Har du tatt ut kjøpeutbytte før jul?

Publisert
Sist oppdatert

- De overførte pengene med en gang, og det var jo flott, for det er en stund til studielånet kommer, sier studenten Elisabet Nordstad (22).

For noen uker siden tok Elisabet kontakt med Trumf for å høre hvor mye kjøpeutbytte hun hadde, og ble overrasket da det viste seg at hun hadde spart 700 kroner.

Hun har brukt Trumf-kortet fortrinnsvis på Spar og Kiwi, men også på Shell når hun har fylt bensin.

Elisabet Norstad ble positivt overrasket da hun tok kontakt med Trumf.
Elisabet Norstad ble positivt overrasket da hun tok kontakt med Trumf. Vis mer

- Jeg har hatt kortet siden jeg var 16 år cirka, men det er først de siste årene jeg har hatt et faktisk husholdningsbudsjett. Jeg bruker vel gjennomsnittlig 1.500 kroner i matbutikken i måneden, sier Elisabet.

Hun har ikke brukt selve kjøpeutbyttekortet, men har hatt en avtale via bankkortet sitt. På den måten har hun fått poeng uten å aktivt huske på kortet hver gang hun har handlet. Derfor har alt fra større summer, til småbeløp blitt regnet i potten, og nå var det et overraskende stort beløp til gode.

Les også: Medlemskortene som gir reiserabatter

Blir ofte glemt

Kjøpeutbytte er ikke bare for kjernefamilien med stort husholdingsbudsjett og kostbare handleturer.

Vi har sjekket hvilke butikker og avtaler Trumf og Coop har, og oppfordrer deg samtidig til å sjekke hva du har utestående hvis du trenger ekstra tilskudd til lommeboka før jul. Både gavekort og tilgodelapper har en lei tendens til å bli glemt, og det samme med kjøpeutbyttekortet!

Vi har 2,5 milliarder i ubrukte gavekort!

Trumf har 800.000 aktive medlemmer i Norge, og de har gjennomsnittlig 500 kroner tilgode i bonus. Coop kjøpeutbytte har 1,4 husstander som medlem, og de får gjennomsnittlig 600-700 kroner kjøpeutbytte hvert år.

For at du skal dra maks profitt ut av kjøpeutbyttekortene bør du skaffe deg kort for de butikkene du bruker mest.

Elisabet fikk 700 kroner

Dette får du ut av Trumf medlemskortet:

Hos Spar, Ultra, Centra, Joker, Kiwi, Meny får Trumf-kundene en prosent av kjøpsbeløpet.

- I tillegg har vi jo Shell, samt en del andre fordeler. Mest spennende nå er kredittkortet vi lanserer med tre prosent på dagligvarer og en prosent på absolutt alt annet du måtte ønske å kjøpe, sier Truls Fjeldstad, daglig leder i Trumf.

Trumf-bonusen kan samles opp i 1.650 butikker og 400 Shell-stasjoner.

I midten av oktober i løpet av tre uker registrerte Trumf økt medlemsaktivitet, og opplevde at kundene i økende grad skaffet seg produkter fra bonuspoeng.

- Trumf erfarer at mange av kundene tar ut bonusen før jul, skriver Fjeldstad, daglig leder i Trumf.

Les også: Kortet ble slukt på matbutikken

Elisabet fikk 700 kroner

Dette får du ut av Coop medlemskortet:

- Du får din del av butikkens overskudd, alt fra 1-6 prosent. Det kommer an på hvilket samvirkelag du er medlem av, og hvor stort overskudd de har, sier Bjørn V. Kløvstad, informasjonsdirektør i Coop.

- Det er andre rabatter og kjøpeutbyttepoeng også. For eksempel bensinrabatt på Statoil og Esso, sier Kløvstad.

Les også: Dette er årets beste kjøp

I Coop er det 137 samvirkelag, som driver 1.200 butikker. Hvis du er medlem av Coop Øst, får du uansett en prosent kjøpeutbytte i Coop Nord hvis du handler der.

- Kortet koster 300 kroner, og da er man andelseier. Hvis man melder seg ut igjen får man igjen pengene, pluss renter, sier Kløvstad.

Denne saken ble første gang publisert i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer