Elkjøp kjøper produktomtaler

Gir bort gratis produkter mot at mottakeren legger igjen en omtale.

SLIK KJØPER DE: Her skriver Elkjøp et innlegg på en Facebook-gruppe for Windows Phone-brukere. Butikken tilbyr gratis telefoner til folk som lover å legge igjen en omtale på Elkjop.no. Bak ser du et eksempel på en slik omtale. Hvorvidt denne er kjøpt eller ikke, vet ikke Dinside. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SLIK KJØPER DE: Her skriver Elkjøp et innlegg på en Facebook-gruppe for Windows Phone-brukere. Butikken tilbyr gratis telefoner til folk som lover å legge igjen en omtale på Elkjop.no. Bak ser du et eksempel på en slik omtale. Hvorvidt denne er kjøpt eller ikke, vet ikke Dinside. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Lyst å teste de to nye medlemmene av Lumia-familien?» skrev en Elkjøp-ansatt på Facebook-gruppa «Vi som liker Windows Phone :)» nylig.

Over hundre kommentarer senere fikk fire personer beskjed om at de ville motta en gratis telefon, mot at de lovet å legge igjen en produktomtale på Elkjop.no.

«Mobilen beholder dere som takk for hjelpen» skrev Elkjøp.

LES OGSÅ: Synes du Elkjøp og Lefdal er for like? Nå blir det endringer

«Mer trøkk»

På Elkjop.no kan potensielle kunder lese omtaler av produktene, skrevet av andre kunder. De legger inn fordeler og ulemper, gir produktet karakter og oppgir hvorvidt de anbefaler produktet til andre.

Men noen av disse omtalene er altså skrevet på oppdrag av Elkjøp, og ikke av faktiske kunder. Telefoneksempelet vårt er nemlig ikke unikt.

- Vi liker å lese hva andre syns om produktene vi vurderer å kjøpe, og undersøkelser viser at syv av ti stoler på produkttester foretatt av andre på nett. For å få enda mer trøkk rundt dette kjører vi derfor et prosjekt kalt «Tester», skriver kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt i Elkjøp til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer