SMS-svindel

Elkjøp misbrukes i svindel: Slett SMS med en gang

Du har ikke vunnet i en konkurranse, slik SMS-en påstår.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere har fått en SMS - angivelig fra Elkjøp - om at de har blitt trukket ut som vinnere av en konkurranse.

Men, det har de altså ikke!

Oppfordringen fra elektronikkgiganten er klar:

- Ikke bit på - slett SMS-en med én gang.

Vanskeligere å se forskjell

- Vi har fått flere henvendelser om dette siste forsøket, og det viktigste vi gjør nå er å informere i de kanalene vi kan, for å sikre at kundene våre ikke lar seg bli svindlet, sier kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly.

- Det kommer stadig nye og mer kreative løsninger, som gjør at det ikke alltid er like enkelt å se forskjell på hva som er reelt og hva som er svindel, legger hun til.

Slik avslører du svindlerne

SMS-svindel som blir sendt ut kan inneholde et utenlandsk nummer, skrivefeil og linker til andre nettsider enn de som angivelig er avsender.

- Dersom du blir sendt til en annen nettside og blir bedt om å oppgi kredittkortnummer for å vinne en premie, kan kundene våre med trygghet vite at dette ikke kommer fra oss, understreker Bergly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer