Elkjøp vs. Lefdal - finnes det en vinner?

Vi har sjekket nettbutikkene til begge to. Stemmer det at det er ett fett hvor du handler?

KAMPHANER: Lefdal og Elkjøp har samme eier, men har de også samme prisene? Både og, viser det seg.
KAMPHANER: Lefdal og Elkjøp har samme eier, men har de også samme prisene? Både og, viser det seg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke første gang vi pristester Elkjøp, eller at Elkjøp og Lefdal er involvert i en pristest, men hver gang vi nevner de to elektronikkjedene dukker det opp en del påstander fra noen av våre lesere som kan være verdt å sjekke ut.

Én av dem er at det er ett fett hvor du handler, for prisene er akkurat de samme. Det skyldes nok først og frest at mange har fått med seg at Elkjøp og Lefdal eies av samme internasjonale konsern, DSG International, eller at de selv har funnet de samme prisene på enkelte produkter i de to kjedenes tilbudsaviser.

Vi har bladd oss gjennom 42 ulike og vilkårlig utplukkede produkter på de to kjedenes nettbutikker. Fant vi mange like priser?

Både ja og nei.

Brunevarer i Lefdals favør

I tabellen under finner du 18 ulike brunevarer, alt fra LCD-TV og spillkonsoll til hjemmekinoanlegg, PC-skjermer og mobiltelefoner (uten abonnement).

Prisene som er uthevet er identisk i de to nettbutikkene.

Det er med andre ord åtte av 18 prisene vi har plukket ut er identiske. I tillegg er prisene for Sony PlayStation 3 Slim og Western Digital-harddisken mer eller mindre like, med henholdsvis seks og fire kroner i forskjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer