Elleve lån under 3 prosent

For tiden kan du velge fritt mellom boliglån fra under tre til nærmere fem prosent rente.

Publisert
Sist oppdatert

DinSides prisliste over boliglån viser stadig like store forskjeller mellom dyreste og billigste alternativ som før. Noe nytt har likevel skjedd: Stadig flere banker kryper under 3 prosent i boliglånstilbudene. I dag ligger hele elleve av tilbudene på dette nivået.

For de få

De beste lekkerbiskenene er imidlertid forbeholdt de få. Folk som har passert Husbankens nåløye, herunder annen finansiering på 40 prosent, kan boltre seg i en lånerente på omtrent 2,5 prosent. OBOS-folket troner på annenplassen, med oppunder 2,8.

Storebrands fordelsprogram - "Partner" gir boliglånsrente på 2,86 prosent, men med flere betingelser. Banken opplyser at programmet er skreddersydd for de med god spareevne, noe som vurderes ut ifra en matrise som tar hensyn til inntekt og/eller formue og/eller antall produkter i selskapet. Kravet til inntekt/formue henger sammen med krav til kundens kredittverdighet knyttet til kontokreditt og kredittreserve i Partner Platinum. Som Storebrand Partner betaler du 125 kroner i måneden.

Mer folkelig

Mest tilgjengelig for de mange blir dermed BN Banks boliglån, med 2,95 prosent effektiv rente. At den effektive renten er lavere enn den nominelle skyldes at renten blir redusert med 0,05 prosentpoeng hvert av de fire første årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.