Matpriser:

Ellevill forskjell

Det er stor prisforskjell på den minste og den største saltpakken fra Maldon.

VÆR OBS: Det kan være lurt å sjekke kiloprisen når du er på handletur. Foto: Anastasia Møyland
VÆR OBS: Det kan være lurt å sjekke kiloprisen når du er på handletur. Foto: Anastasia Møyland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss bruker salt i maten. Du kjøper det sikkert ikke hver gang du er på matbutikken, men også det går tomt og må kjøpes innimellom.

DinSide har bitt seg merke i prisene på Maldon havsaltflak.

Spar selger to forskjellige varianter:

  • En pakke som inneholder 125 gram.
  • En pakke som inneholder det dobbelte, altså 250 gram.

Det som vekker oppsikt, er prisene på disse.

For den minste pakken koster 38,90 kroner og har en kilopris på 311,20, mens den største pakken koster 39,90 og har en kilopris på 159,60.

I praksis vil dette si at den minste pakken er 95 prosent dyrere enn den største, selv om det bare er én kroner forskjell på dem.

Disse prisene er hentet fra Spar Løren torsdag 19. oktober.

Vi har spurt Spar om hvorfor forskjellen på kiloprisen er så stor.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

- Kampanjer, prisundersøkelser og tøff konkurranse i markedet kan gjøre at noen varer blir ekstra presset på pris, skriver kommunikasjonsrådgiver i Spar, Anna Kappler, i en e-post til DinSide.

- Det gir av og til utslag som dette, sier Kappler.

300 kroner billigere

Det er mange forskjellige typer salt å få kjøpt, men noen ganger, som når du skal salte kokevannet, spiller det ikke så stor rolle hvilket salt du velger.

Er du i markedet for grovt salt, lønner det seg å sjekke kiloprisen ekstra godt. Prisforskjellen per kilo grovt havsalt i pose eller bergsalt i engangskvern er på 464,31 kroner.

For mens en pose Jozo grovt havsalt på 4 kilo koster under ti kroner kiloen, må du ut med 472,04 kroner per kilo om du velger havsalt på kvern. Og du får gode krydderkverner fra rundt hundrelappen, som du kan bruke flere ganger.

Det er altså rimeligere å kjøpe fire kilo havsalt og en saltkvern, enn en av de praktiske kvernene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer