Matpriser

Ellevill kilopris

Vi trodde ikke våre egne øyne da vi så kiloprisen på blomkålbuketter.

BLOMKÅLBUKETTER: Det er ingen overraskelse at behandlede råvarer koster mer, men kiloprisen på blomkålbuketter er uforholdsmessig høy.
BLOMKÅLBUKETTER: Det er ingen overraskelse at behandlede råvarer koster mer, men kiloprisen på blomkålbuketter er uforholdsmessig høy. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at det er billigere å kjøpe noe stykkevis og delt enn fullt og helt, men forskjellen er ofte så liten at det er lett å ty til de lettvinte løsningene.

Knappe 40 kroner for ferdigrensede og kuttede blomkålbuketter så heller ikke så ille ut, da vi så det på Oda, men så var det kiloprisen: 266 kroner kiloet for blomkål? Vel er den behandlet, men er det verdt tre ganger kiloprisen for en stor blomkål at noen har delt den opp for deg?

I etterkant av at DinSide tok kontakt med Oda, har de endret prisen.

- Vi har sett på blomkålen, og den var dessverre feilpriset. Vi rettet prisen til 100 kroner per kilo lavere enn det du fant, skriver Anders Hansen, kommersiell direktør i Oda, i en e-post til DinSide.

Det gir fortsatt mer enn dobbelt så høy kilopris som om du kjøper en stor blomkålbukett.

Sjekk kiloprisen!

Oda har en rekke ulike blomkålprodukter; liten blomkål, stor blomkål, økologisk blomkål, blomkålris og blomkålbuketter.

Det kan være vanskelig å sammenlikne kiloprisen, ettersom blomkål er en grønnsak som typisk selges med stykkpris. Dersom vi går ut ifra at en liten blomkål og økologisk blomkål veier 300 gram og en stor blomkål 500 gram, gir det følgende kilopriser:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer