To år med pandemi og nedstengning, økte strømpriser, matpriser og lønninger. Har du vært ute og spist har du sikkert lagt merke til at det merkes på restaurantregningen, og årets julebord blir intet unntak.
En prissjekk av julematen på et knippe populære Oslo-restauranter viser at du fort må ut med oppunder 700 kroner for å få servert lutefisk eller pinnekjøtt i julebordsesongen, en drøy hundrelapp mindre for en klassisk juletallerken.
Det burde koste mer, skal vi tro Ove Jakobsen. Jakobsen er en av eierne av Le Benjamin restaurant i Oslo, og en av initiativtakerne til Norsk Restaurantforening som organiserer små og mellomstore restauranter i Norge.
- Det har skjedd mye i restaurantbransjen på kort tid. Råvarepriser har økt i galopperende tempo. Strømprisene har vært høye og lønningene har økt, så at det har vært en prisøkning i restaurantbransjen er det ikke tvil om, sier Jakobsen til DinSide.
Og da er ikke etterslepet bransjen har slitt med etter lange perioder med nedstengning og restriksjoner tatt med i betraktning.
- Det er flaks at det ikke har blitt enda dyrere.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger