Elleville strømpriser

Strømprisene har rast nedover i november.

NOVEMBER: Strømprisene i november har så langt vært svært positive for innbyggerne i de tre sørlige strømregionene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NOVEMBER: Strømprisene i november har så langt vært svært positive for innbyggerne i de tre sørlige strømregionene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to dyre måneder i august og september, falt snittprisen på strøm drastisk i oktober, og den har fortsatt å falle i november.

I dag er snittprisen på lave 2 øre. Til sammenlikning var snittprisen i hele august på 440 øre - over 200 ganger dyrere enn dagens pris.

Under 3 kroner kilowatten

Strømprisen stiger bitte litt lørdag, men den er fortsatt svært lav lørdag 12. november, og er den neste rimeligste så langt i år, med en snittpris på snaut 3 øre i de tre sørlige strømregionene, viser ferske tall fra kraftbørsen Nord Pool.

Grafen under viser snittprisen på strøm i oktober og november i de tre sørlige strømregionene.

Enda lavere er prisene i Midt- og Nord-Norge som har perioder med negative strømpriser lørdag. Mellom midnatt og klokka 8 om morgenen er det negative strømpriser i Midt-Norge, mens det i nord er mellom klokka 3 på natta og 8 om morgenen.

Selv om prisen er negativ, vil du ikke nødvendigvis tjene penger på å bruke strøm, ettersom elavgift og nettleie kommer i tillegg. Samtidig er det lurt å spre forbruket utover dagen så du ikke går på strømtabben som øker nettleia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.