Elleville strømpriser

Strømprisene har rast nedover i november.

NOVEMBER: Strømprisene i november har så langt vært svært positive for innbyggerne i de tre sørlige strømregionene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NOVEMBER: Strømprisene i november har så langt vært svært positive for innbyggerne i de tre sørlige strømregionene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to dyre måneder i august og september, falt snittprisen på strøm drastisk i oktober, og den har fortsatt å falle i november.

I dag er snittprisen på lave 2 øre. Til sammenlikning var snittprisen i hele august på 440 øre - over 200 ganger dyrere enn dagens pris.

Under 3 kroner kilowatten

Strømprisen stiger bitte litt lørdag, men den er fortsatt svært lav lørdag 12. november, og er den neste rimeligste så langt i år, med en snittpris på snaut 3 øre i de tre sørlige strømregionene, viser ferske tall fra kraftbørsen Nord Pool.

Grafen under viser snittprisen på strøm i oktober og november i de tre sørlige strømregionene.

Enda lavere er prisene i Midt- og Nord-Norge som har perioder med negative strømpriser lørdag. Mellom midnatt og klokka 8 om morgenen er det negative strømpriser i Midt-Norge, mens det i nord er mellom klokka 3 på natta og 8 om morgenen.

Selv om prisen er negativ, vil du ikke nødvendigvis tjene penger på å bruke strøm, ettersom elavgift og nettleie kommer i tillegg. Samtidig er det lurt å spre forbruket utover dagen så du ikke går på strømtabben som øker nettleia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer