Elleville strømpriser

Strømprisene har rast nedover i november.

NOVEMBER: Strømprisene i november har så langt vært svært positive for innbyggerne i de tre sørlige strømregionene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NOVEMBER: Strømprisene i november har så langt vært svært positive for innbyggerne i de tre sørlige strømregionene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to dyre måneder i august og september, falt snittprisen på strøm drastisk i oktober, og den har fortsatt å falle i november.

I dag er snittprisen på lave 2 øre. Til sammenlikning var snittprisen i hele august på 440 øre - over 200 ganger dyrere enn dagens pris.

Under 3 kroner kilowatten

Strømprisen stiger bitte litt lørdag, men den er fortsatt svært lav lørdag 12. november, og er den neste rimeligste så langt i år, med en snittpris på snaut 3 øre i de tre sørlige strømregionene, viser ferske tall fra kraftbørsen Nord Pool.

Grafen under viser snittprisen på strøm i oktober og november i de tre sørlige strømregionene.

Enda lavere er prisene i Midt- og Nord-Norge som har perioder med negative strømpriser lørdag. Mellom midnatt og klokka 8 om morgenen er det negative strømpriser i Midt-Norge, mens det i nord er mellom klokka 3 på natta og 8 om morgenen.

Selv om prisen er negativ, vil du ikke nødvendigvis tjene penger på å bruke strøm, ettersom elavgift og nettleie kommer i tillegg. Samtidig er det lurt å spre forbruket utover dagen så du ikke går på strømtabben som øker nettleia.

Mye vind og nedbør

Tor Reier Lilleholt, analysesjef i Volue Insight, sier til DinSide at de lave strømprisene blant annet skyldes milde temperaturer og mye nedbør så langt i november.

- Dette er bare en utsettelse av prisstigningen ved at alt forbruket dekkes av vannet som renner gjennom kraftverkene, samt mye vind i Norden og ellers i Europa, sier han.

Ifølge analytikerens estimater vil strømprisen kunne ligge på 2 og 3 kroner per kilowattime i januar og februar når kulda setter inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer