Ny nettleie 2022

Elvia utsetter ny nettleie

Norges største nettselskap beholder dagens nettleie for privatkunder og små næringskunder inntil videre.

IKKE LETT: Vi har klargjort den nye, myndighetspålagte nettleiemodellen i våre systemer og har gitt informasjon til 940 000 kunder. Det er derfor ikke enkelt å utsette, framholder nettselskapet. Foto: Elvia
IKKE LETT: Vi har klargjort den nye, myndighetspålagte nettleiemodellen i våre systemer og har gitt informasjon til 940 000 kunder. Det er derfor ikke enkelt å utsette, framholder nettselskapet. Foto: Elvia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsflertallet ba fredag alle norske nettselskap om å utsette innføringen av ny nettleiemodell som opprinnelig skulle tre i kraft fra 1. januar 2022.

Elvia, Norges største nettselskap, melder nå at de følger Stortingets anmodning. BKK Nett og Agder Energi Nett besluttet også mandag å utsette ny nettleie fra nyttår, noe som rammer nesten 1,4 millioner strømkunder totalt.

Ingen enkel sak

Administrerende direktør Trond Skjellerud i nettselskapet forteller at de har klargjort systemene sine for den nye, myndighetspålagte nettleiemodellen og rullet ut informasjon om ny nettleie til de 940 000 kundene sine.

- Det er derfor ikke enkelt å utsette. Men etter at stortingsflertallets ba nettselskapene utsette innføringen, innretter vi oss etter dette. Vi beholder derfor dagens nettleiemodell for privatkunder og små næringskunder inntil videre, sier Skjellerud.

- Vi mener imidlertid fortsatt at den nye nettleiemodellen er viktig og riktig, og at den vil komme kundene til gode i form av lavest mulig nettleie på sikt, understreker han.

Parallelt med nettleie-utsettelsen skal Elvia sikre gjennomføring av strømstøtteordningen til kundene på oppdrag fra myndighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer