Emballasjen krymper - er det lov?

Prisen er den samme, men se hvordan emballasjen krymper.

Tysk forbrukernettsted avslører at varene stadig blir mindre og kaller det skjult prisøkning. Foto: vzhh.de
Tysk forbrukernettsted avslører at varene stadig blir mindre og kaller det skjult prisøkning. Foto: vzhh.de Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tyske forbrukernettstedet Hamburg Verbraucherzentrale har de siste månedene avslørt hvordan størrelsen på dagligvarene krymper, mens prisen forblir det samme. Da DinSide i november skrev om problematikken med varer som krymper, fikk vi mange tips om norske varer som har gjennomgått den samme slankingen.

Doc halslinser, vaskepulveret Omo Color, kjøttdeig fra Rema og sjokoladen Caramello var bare noen av produktene som ble nevnt da leserne debatterte saken. Mange føler seg lurt når produsentene benytter sjansen til å redusere innholdet når de for eksempel endrer litt på pakningen. Er det lov?

>>>Ny vinner i DinSides matpristest

- Det kan være fristende

- Det som er helt klart, er at man må oppgi enhetspris i butikkene på disse varene. Forbrukerne bør være oppmerksomme på prisforskjellene i forhold til vekt og liter, sier seksjonssjef i Forbrukerombudet, Jo Torkel Gjedrem, til DinSide.

Han antar at produsentene kan ha en egen agenda for å endre innholdet i pakningene.

- Det vil være fristende, vil jeg tro, å redusere innholdet litt for å skjule at prisen går opp, men dette kan altså avsløres av forbrukeren ved å se på merkingen på pakningen, sier Gjedrem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.