Emelie sløser bort 100.000 i året

Sjekk hva dine uvaner koster deg!

Emelie Hansen (20) sløser for 99.671 kroner i året. Over halvparten av dette går til impulsshopping. Foto: Kim Jansson
Emelie Hansen (20) sløser for 99.671 kroner i året. Over halvparten av dette går til impulsshopping. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med DinSides sløsekalkulator kan du enkelt og greit finne ut hvor mye dine uvaner koster i året. For du tenker kanskje at en brus og eller fem røyk om dagen ikke koster stort, men du blir nok overrasket over hvor mye dette utgjør i året.

>> Sløsekalkulatoren

Emelie fikk sjokk

Vi møter svenske Emelie Hansen (20) på en kafé på Grünerløkka i Oslo. Hun tar seg en kaffe og en matbit med noen venner. Det gjør hun ofte - og det betaler hun for! Kafébesøkene hennes koster rundt 6.000 kroner i året.

Men det er bare småtteri i forhold til andre poster på hennes sløseregnskap. Hun røyker 15 røyk om dagen, noe som koster henne over 18.000 kroner i året. Men det er impulsshoppingen som koster skjorta for 20-åringen. Emelie sier hun shopper klær og sko for rundt 2.000 kroner i uken. Av dette er cirka halvparten unødvendig impulsshopping. Og det er mye - veldig mye. På ett år bruker hun 52.000 kroner på klær og sko, og hun innrømmer at det er i overkant av hva hun egentlig trenger å bruke.

- Hvor mange sko har jeg vel ikke som jeg aldri har brukt. Det er mange, sier Emelie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer