Emelie sløser bort 100.000 i året

Sjekk hva dine uvaner koster deg!

Emelie Hansen (20) sløser for 99.671 kroner i året. Over halvparten av dette går til impulsshopping. Foto: Kim Jansson
Emelie Hansen (20) sløser for 99.671 kroner i året. Over halvparten av dette går til impulsshopping. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med DinSides sløsekalkulator kan du enkelt og greit finne ut hvor mye dine uvaner koster i året. For du tenker kanskje at en brus og eller fem røyk om dagen ikke koster stort, men du blir nok overrasket over hvor mye dette utgjør i året.

>> Sløsekalkulatoren

Emelie fikk sjokk

Vi møter svenske Emelie Hansen (20) på en kafé på Grünerløkka i Oslo. Hun tar seg en kaffe og en matbit med noen venner. Det gjør hun ofte - og det betaler hun for! Kafébesøkene hennes koster rundt 6.000 kroner i året.

Men det er bare småtteri i forhold til andre poster på hennes sløseregnskap. Hun røyker 15 røyk om dagen, noe som koster henne over 18.000 kroner i året. Men det er impulsshoppingen som koster skjorta for 20-åringen. Emelie sier hun shopper klær og sko for rundt 2.000 kroner i uken. Av dette er cirka halvparten unødvendig impulsshopping. Og det er mye - veldig mye. På ett år bruker hun 52.000 kroner på klær og sko, og hun innrømmer at det er i overkant av hva hun egentlig trenger å bruke.

- Hvor mange sko har jeg vel ikke som jeg aldri har brukt. Det er mange, sier Emelie.

Hun blir sjokkert når hun ser totaltsummen av sine sløsevaner: Intet mindre enn 99.671 kroner i året!

Fytti katta! Jeg og kjerringa sløser bort 241.000 per år!


- Oh my god! Hvor kommer alle disse pengene fra? Det er mye penger. Jeg burde kutte ned på shoppingen. Og røykingen, sier hun, men legger til at noe sløsing må en kunne unne seg.

- Knallharde innstramminger

Da DinSide lanserte sløsekalkulatoren for en kort tid tilbake, var det flere som fikk seg et sjokk da de fant ut hvor mye penger de kaster ut av vinduet hvert år.

- Fytti katta! Jeg og kjerringa sløser bort 241.000 per år! Her er det åpenbart mye å hente. Dette var en vekker, skriver en DinSide-leser.

En annen leser sier partneren må stramme inn forbruket.

- Tok testen på meg selv og var fornøyd, mens derimot kona sin ble ikke særlig bra, her skal det knallharde innstramminger til, skriver han.

Sjekk selv hvor mye uvanene dine koster deg, og del gjerne sløsesummen din med andre i debattfunksjonen under!

>> Sløsekalkulatoren

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer