Roaming på danskebåten:

En av de aller verste mobilfellene

Her kan du bli loppet for penger med feil abonnement.

PRISFELLE: Bruker du telefonen ukritisk om bord på skip, kan regningen bli skyhøy etterpå. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PRISFELLE: Bruker du telefonen ukritisk om bord på skip, kan regningen bli skyhøy etterpå. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hittil i år har vi både sjekket prisene på mobilabonnementer og sett nøyere på hva ekstrakostnadene blir om du går over kvota hos de ulike operatørene.

Nå har turen kommet til en av de aller verste mobilfellene: danskebåten.

Historiene er mange om folk som har endt opp med flere tusenlapper ekstra på mobilregninga, fordi de har brukt telefonen som om de var på land. Bare se her:

» Fikk regning på 6855 kroner for 92 MB data og 8 minutter samtale» Fikk regning på 4402 kroner – nekter å ha surfet i det hele tatt» Sønnen surfet for 9500 på Kiel-ferga - måtte betale

For i det du kommer langt nok ut på fjorden, er du ikke lenger koblet til basestasjonene du ellers bruker. Der kommuniserer telefonen din med egne basestasjoner på båten, som igjen har forbindelse til satelitter langt der oppe, og det gjør at moroa blir vesentlig mye dyrere.

Ei er du innenfor EU/EØS, men i internasjonalt farvann. Dermed gjelder ikke regler som fri bruk i EU eller maksprisordninger vi er vant med her hjemme.

Så dyrt blir det

I tabellen under ser du hva 15 norske mobiloperatører tar for mobilbruk på danskebåten, enten det dreier seg om å ringe noen, motta en samtale, sende en SMS eller bruke mobildata:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer