En av fem angrer på dette

Ikke alle er like fornøyd med rosene, hjertene og de kinesiske tegnene.

Folks negative holdninger til tatoveringer gjør at flere og flere vil ha sine fjernet. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Folks negative holdninger til tatoveringer gjør at flere og flere vil ha sine fjernet. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som har kommet hjem fra ferie med et tatovert minne og angret deg? Eller gjort det her hjemme uten helt å tenke på følgene? Da er du ikke alene.

Et forskningsteam fra Texas Tech University har besøkt klinikker som fjerner tatoveringer, for å finne ut hvem som blir kvitt dem og hvorfor, skriver News-Medical.Net. Det viser seg at folks negative holdninger til tatoveringer er hovedgrunnen til at flest kvinner vil ha dem fjernet.

Les også: Piercing på helsa løs

Smertefull prosess

Å fjerne en tatovering er en smertefull prosess hvor opptil åtte laserbehandlinger må til for at du skal bli kvitt blekket i huden.

En av fire personer mellom 18 og 30 år har en tatovering. Av dem som har tatovering, er en av fem misfornøyd. Til tross for dette, fjerner kun seks prosent tatoveringene sine.

Ifølge Lommelegen.no, finnes det ingen offentlig tilbud for en slik behandling. Hvis man har lett for å danne arr, kan man være uheldig å få arr på grunn av brannsår etter laserbehandlingen. Det er også sjelden at en tatovering blir fjernet helt, men den vil blekes betydelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer