En av fem dropper tannlegen

Vi utsetter eller avlyser på grunn av for høye kostnader, viser en norsk undersøkelse.

Tenner er helse og med dårlig tannhelse vil også din generelle helse reduseres både fysisk og psykisk, sier Tom Rino Knudsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Tenner er helse og med dårlig tannhelse vil også din generelle helse reduseres både fysisk og psykisk, sier Tom Rino Knudsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av fire nordmenn sjekker tennene sine sjeldnere enn en gang i året, mens en av fem avlyser eller utsetter besøket på grunn av økonomien. Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført av InFact på vegne av Listerine.

Les også: Prisen for et hvitt smil

Undersøkelsen viste også at nesten fem prosent av befolkningen bare besøker tannlegen i akutte situasjoner.

- Beklagelig

- Det er selvsagt beklagelig når mange lar være å gå til tannlegen fordi de mener det koster for mye, sier informasjonssjef Morten H. Rolstad i Den norske tannlegeforening, i en pressemelding.

Men han er godt fornøyd med at de aller fleste nordmenn har jevnlig kontakt med tannlege, enten årlig, eller annethvert år. Det er viktig hva folk gjør for tennene sine i det daglige, spesielt når de ikke velger å gå til tannlegen, mener han.

Les også: Tennene våre smuldrer bort

Undersøkelsen viser også at rundt 40 prosent har rutiner utover den daglige tannpussen, det vil si rensing med tanntråd og å styre unna sukkerspising.

Kjenner til tallene

- Vi kjenner til at en av fem utsetter eller avlyser tannlegebesøk på grunn av for høye kostnader, sier statssekretær Arvid Libak i Helse- og omsorgsdepartementet til DinSide Helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer