En av fire unge menn vil plastikk-opereres

Mer enn 25 prosent av alle tenåringsgutter vil vurdere kosmetisk kirurgi for å bli penere, viser en studie.

Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelsen som er gjort blant engelske tenåringer viser også at de helst vil ha kropp som R&B-stjernen Usher, som kom høyest på listen foran Brad Pitt og David Beckham.

  • Les også: Flere menn barberer mer enn skjegget
Kun 13 prosent av guttene som deltok i undersøkelsen sa de var fornøyde med kroppen, men 24 prosent mente de hadde et godt utseende. Blant dem som var interesserte i kirurgi oppga 10 prosent av de seriøst vurderte å få operasjonen gjort.

2.000 gutter med en snittalder på 15 år svarte på undersøkelsen, som var bestilt av magasinet Sneak.

- Tenåringsgutter er nå like opptatt av kroppen som jenter. Gutter sammenligner seg med kjendiser med flott fysikk som er avhengige av å se bra ut for å kunne gjøre jobben sin. Vaskebrett på magen er det flest gutter ønsker seg, sier redaktøren av Sneak, Michelle Garnett, ifølge avisen Daily Telegraph.

- David Beckham er fremdeles det fremste stilikonet, til tross for hans noe ukonvensjonelle klesstil. England-kapteinen ble stemt frem til å ha best stil, etterfulgt av Eminem, Orlando Bloom og Justin Timberlake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.