En av ti tar egenmelding uten å være syk

Men nordmenn er langt fra verst i Europa når det kommer til å skulke jobben.

EGENTLIG IKKE SYKE: En av ti nordmenn fyller ut egenmeldingsskjema og holder seg hjemme selv om ikke er syke. Det viser en ny undersøkelse utført av Aon. Foto: Kim Jansson
EGENTLIG IKKE SYKE: En av ti nordmenn fyller ut egenmeldingsskjema og holder seg hjemme selv om ikke er syke. Det viser en ny undersøkelse utført av Aon. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang tatt ut egenmelding på jobben, selv om du ikke har vært syk? Da er du ikke alene.

Rundt om i Europa blir det årlig tatt ut mer enn 120 millioner sykedager som ikke skyldes sykdom. Det viser en fersk undersøkelse gjort av forsikringsgiganten Aon Corporation.

Selskapet har spurt 7.500 arbeidstakere i de største økonomiene i Europa, deriblant Danmark og Norge.

Og de to skandinaviske landene kommer godt ut av undersøkelsen. Faktisk er det i Danmark og Norge færrest svarer at de tar sykedager uten å være syk. I Norge svarer 10 prosent at de gjør det, mens vi må beundre våre danske naboer, der er det nemlig bare 4 prosent som svarer at de blir hjemme fra jobb uten god grunn.

LES OGSÅ: - Tror ikke nordmenn er sykere enn andre

Fotballen har skylden

Aon konkluderer med at de ekstra fridagene koster europeiske bedrifter til sammen hundrevis milliarder kroner. Og selskapet estimerer at flere har tatt ut sykedager i år enn tidligere, fordi europeerne er gale etter å se på fotball.

- Antallet sykedager i år er forventet å være høyere enn tidligere i år, fordi mange arbeidstakere har blitt hjemme fra jobben for å se på fotball-VM i Sør-Afrika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer