En av to blir syke av jobben

Halvparten av norske arbeidstagere sier de selv - eller en kollega - har blitt sykemeldt som en følge av store psykiske belastninger på jobben.

Publisert
Sist oppdatert

Men i to av tre tilfeller har ledelsen håndtert situasjonen på en tilfredstillende måte. Det viser tall fra Norsk Gallup, som har samlet dem iknn for Rådet for psykisk helse.

Stafett for bedre arbeidsmiljøIfølge Rådet for psykisk helse hadde man helst sett at resultatet fra målingen var enda mer oppløftende:

- Tallene viser det er behov for å utfordre arbeidsgivere til å fokusere mer på stress, påkjenninger og psykiske problemer som skyldes forholdene på jobben. Vi ser at sykmeldinger som er psykisk begrunnet ofte finner sin årsak i ulike typer arbeidspress, og det er viktig at partene i arbeidslivet tar dette på alvor, sier generalsekretær Tor Øystein Vaaland i Rådet for psykisk helse.

Han mener undersøkelsen gir et godt grunnlag for å kunne gjennomføre målrettede opplysningstiltak overfor ledere og ansatte i norsk arbeidsliv. I undersøkelsen tyder nemlig mye på at det er en stor vilje både blant arbeidstakere og bedriftsledere til å være åpne og bry seg mer.

85 prosent vil involvere seg85 prosent av de spurte sier de ville ha involvert seg dersom en kollega hadde fortalt dem om psykiske problemer. En like stor prosentandel sier de kjenner en kollega som de kan snakke åpent med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer