En av tusen dollarmillionærer er norsk

De rike blir stadig rikere, og jomen blir det ikke flere av dem også. I fjor ble dollarmillionærklubben utvidet med omtrent like mange personer som det bor i hovedstaden, og teller nå 7.7 millioner mennesker på verdensbasis. Hver tusende dollarmillionær bor i Norge. Er du en av dem?

Vil du bli rikere er det børsen som gjelder, hvis fjorårets trend fortsetter.  Foto: TG
Vil du bli rikere er det børsen som gjelder, hvis fjorårets trend fortsetter. Foto: TG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor økte medlemmene i den ikke-lenger-så-eksklusive dollarmillionærklubben med 500.000, i følge en undersøkelse foretatt av Merrill Lynch og Capgemini. Et blomstrende aksjemarked skal være grunnen til den nesten eksplosjonsartede økningen i dollarmillionærer.

I rapporten defineres en dollarmillionær som en person som har en formue på minst en million dollar, unntatt verdien av hus og hjem. På verdensbasis er det nå 7,7 millioner dollarmillionærer - og for ordens skyld: 1.000.000 dollar tilsvarer 7.045.400 kroner, i følge dagskursen den 16. juni 2004.

Om vi sammenligner dette med ligningen for 2002 (tallene for 2003 er dessverre ikke klare enda) har 7.836 nordmenn en nettoformue (etter fradrag for gjeld) høyere enn 7.045.400 kroner, eller 1 million dollar*. Ser vi på bruttoformue kan hele 9.856 nordmenn kalle seg medlemmer av dollarmillionærklubben.

Slutt på eksklusivt madrassfyll

Merrill Lynch og Capgeminis undersøkelse har millionærene sluttet å holde på pengene sine, og i stedet aktivt investert i et nå blomstrende aksjemarked. Millionærenes samlede formue vokste med 7.7 prosent i 2003 til 28.8 trillioner dollar, eller 202 trillioner norske kroner og gjenvant tap i forbindelse med nedgangen i markedet i 2001 og 2002.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer