En barnemat-revolusjon?

Nå skal norske barn få miljøbevissthet inn med teskje.

Nestlé bruker en ny patentert UHT-behandling (Ultra High Temperature) som benytter høy temperatur under kort tid – fra 30 sekunder til 4 minutter. Foto: Nestlé
Nestlé bruker en ny patentert UHT-behandling (Ultra High Temperature) som benytter høy temperatur under kort tid – fra 30 sekunder til 4 minutter. Foto: Nestlé Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ikke allerede eri villrede når det gjelder barnematprodukter, og er usikker på hva du skal velge og hva du ikke skal velge, så blir ikke saken noe lettere neste uke. For da lanserer Nestlé et nytt barnematprodukt.

Men produktene skiller seg ut på en litt annen måte, ifølge dem selv, for her kommer miljøet i høysetet.

Er dette revolusjonerende? Se hva en norsk ekspert sier om det nederst i artikkelen.

McBarnemat eller helsekost?Bedre utvalg av barnematFeilene nybakte foreldre gjørMoser anbefalingene om barnemat

Dampkokte råvarer

Alle råvarene i den nye barnematen er dampkokt separat i ulik tid og varmebehandlingen er kortet ned. Nestlé bruker en ny patentert UHT-behandling (Ultra High Temperature) som benytter høy temperatur under kort tid – fra 30 sekunder til 4 minutter.

Ved dampkoking bevares vitaminer, mineraler og viktige næringsstoffer, og dermed inneholder rettene en høyere næringsverdi.

Miljøvennlig emballasje

De fleste barnemiddager kommer i dag i glassbegre, men dette nye matproduktet er i plastikkemballasje. Selve forpakningen rundt er kartong. Hele forpakningen kan dermed gjenvinnes og gjenbrukes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer