En feil = gjeldsslave på livstid

FALSK TRYGGHET: Ulykker kan skje alle som ferdes i trafikken. Men nå kan du ikke lenger stole på førerulykkeforsikringen. Det kan bety både straff og tap av erstatning for egen uførhet.

Publisert
Sist oppdatert

FAKTA: I 1996 kolliderte to kjøretøyer. Den ene bilen ble kastet ut av veien, mens den andre fortsatte ukontrollert til den traff en tredje bil. I denne bilen omkom både fører og passasjer. Føreren av bilen som var innblandet i begge kollisjonene ble selv hardt skadet, og er i dag erklært 25% medisinsk invalid og 100% ervervsmessig ufør.

Bilføreren ble dømt til fem måneders betinget fengsel, noe som i praksis også gjorde hans forsikring null verdt. Til tross for at den uheldige bilføreren hadde tegnet en såkalt førerulykkeforsikring, ble nemlig forsikringssummen avkortet med 100 prosent av avkortningsnemda for forsikringssaker.

Både en enstemmig lagmannsrett og en av medlemmene i høyesteretts kjæremålsutvalg mente at det forelå omstendigheter som kunne frifinne føreren slik at saken ville blitt gjenopptatt. I juni konkluderte imidlertid kjæremålsutvalgets flertall med at dommen skulle bli stående.

Det betyr at den uheldige bilføreren ikke bare må leve med sakens tragiske utfall. Når forsikringsselskapet nekter å utbetale forsikringssummen må han i tillegg leve i fattigdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer