Det er ingen tvil om at kjernefamilien i dagens samfunn har fått seg en skikkelig utfordring: I 2008 var det 10.200 ekteskap som ble oppløst ved skilsmisse. 56 prosent av parene som ble skilt hadde barn under 18 år. Av de om lag 10.000 barna som opplevde skilsmisse var rundt halvparten i aldersgruppen 6-12 år, ifølge Statistisk sentralbyrå.
Man har lenge trodd at det er best for barn å vokse opp i en trygg kjernefamilie med både en mor og en far: - Kjernefamilien er i praksis oppløst, men består som ideal for familiepolitikken, står det på Kjonnsforskning.no.
Men er det så gærent for barn å vokse opp med bare en forelder? Nei, sier en amerikansk forsker.
Les også:Fem store skilsmissetabberSkilsmissebarn skilles oftereHvorfor skilles vi?
Utfordrer tradisjonell tro
For førsteamanuensis Claire Kamp Dush ved Ohio State University er det ordet stabilitet som er nøkkelordet. Hun mener det er fullt mulig for barn å oppnå den stabiliteten de trenger, ved å vokse opp med enten en forelder eller to. Barn er avhengig av denne stabiliteten for å kunne lykkes i livet og på skolen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger