- En gledens dag

Regjeringen lover vaksine mot livmorhalskreft.

- Dette er en stor dag for norsk kvinnehelse, sier leder av Gynkreftforeningen,Erna Hogrenning.   Foto: Gynkreftforeningen
- Dette er en stor dag for norsk kvinnehelse, sier leder av Gynkreftforeningen,Erna Hogrenning. Foto: Gynkreftforeningen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse fra tidligere i år viste at åtte av ti nordmenn ønsket HPV-vaksinen (vaksine mot livmorhalskreft) som en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Les også: Akjsonerer for kreftvaksine

- Et skritt i riktig retning

Og i statsbudsjettet som legges frem i dag, foreslår regjeringen 57 millioner kroner til innføring av vaksinen som en del av Barnevaksinasjonsprogrammet. Det legges til grunn at vaksinen skal tilbys jenter i 7.klassetrinn, fra og med skoleåret 2009-2010.

Leder av Gynkreftforeningen (Foreningen for gynekologisk kreftrammede), Erna Hogrenning, sier til DinSide Helse at dette er en gledens dag.

- Selv om vi hadde forventet at vaksinen nå skulle innføres, må jeg si at dette er en stor dag for norsk kvinnehelse. En rekke europeiske land tilbyr allerede denne vaksinen til sine unge jenter, og endelig får også norske jenter den samme beskyttelsen, sier hun.

Les også: To av tre har ikke hørt om HPV

Ifølge Hogrenning har helseminister Bjarne Håkon Hansen ved innføringen av kreftvaksinen ført kvinnehelsen i Norge et langt steg videre. Hun hadde imidlertid håpet at den skulle inkludere jenter i aldersgruppen 13-16 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer