Strømstøtte:

En halv million norske husholdninger vil ikke få strømstøtte automatisk

500.000 husholdninger vil ikke automatisk få utbetalt strømstøtten fra regjeringen. Årsaken er at de får strøm og nettleie på hver sin faktura.

UTFORDRINGER: Får du egen regning for nettleia, er det ikke sikkert nettselskapet har kontonummeret ditt slik at de får utbetalt strømstøtten. Foto: Pixabay
UTFORDRINGER: Får du egen regning for nettleia, er det ikke sikkert nettselskapet har kontonummeret ditt slik at de får utbetalt strømstøtten. Foto: Pixabay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hvis man ikke har gjennomfakturering, altså at du betaler nettleie direkte til nettselskapet, så skal vi utbetale det overstigende støttebeløpet utover nettleien til konto til kunden. Utfordringen er å ha korrekt kontonummer til kundene å utbetale til, sier kundesjef Espen Lundberg Pedersen i Glitre energi nett til NRK.

Fire av fem husholdninger får nettleie og strømregningen på samme faktura, og dermed blir hele støttebeløpet fra regjeringen trukket fra fakturaen.

En halv million husholdninger mottar i stedet to fakturaer – en for nettleie og en for strøm. Fordi strømstøtten er større enn nettleien for desember, vil mange få et beløp til gode. Det skal nettselskapet betale ut til kunden.

Pedersen sier at selskapet ikke har kontonummeret til alle kunder, eller at de har feil kontonummer. Han opplyser at de har sendt ut en epost til alle sine kunder som ikke har gjennomfakturering og bedt dem registrere riktig kontonummer.

Tilgodebeløpet blir ikke borte for kunden, men vil bli trukket fra neste måneds faktura, opplyser nettselskapene.

Men merk: Det ser ut til at dette skal gå uproblematisk for seg dersom du har opprettet avtalegiro med nettselskapet. Da har de tilgang til kontonummeret ditt – i hvert fall ser vi på Elvia-fakturaen vi har mottatt selv at beløpet blir tilbakebetalt til riktig kontonummer. Uansett er det nok lurt å logge seg på nettsidene til nettselskapet og påse at de har riktig kontonummer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.