En halvtime er nok

30 minutter med disse morsomme menneskene kan gjøre deg friskere. Sjekk hvordan.

Er du blant dem som elsker Raymond, digger Kongen av Queens eller synes Kramer i Seinfeld er en artig kar? Da gjør du kroppen din en tjeneste. Foto: Produsentene
Er du blant dem som elsker Raymond, digger Kongen av Queens eller synes Kramer i Seinfeld er en artig kar? Da gjør du kroppen din en tjeneste. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt føles mye bedre etter et latteranfall. Nå viser det seg at det ikke bare er godt for sjelen å trekke på smilebåndet. Kroppen din nyter også godt av humor.

Les også: Lykkelige lever lengst

Forskere ved universitetet i California gransket 20 personer som brukte medisiner mot diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Alle fortsatte å ta tablettene sine, men halvparten av personene ble også «utsatt» for humoristisk underholdning, i form av komiserie på tv en halvtime hver dag.

Les også: Humor som smertestillende

Mindre stresset

Etter to måneder hadde nivåene av stresshormoner hos komiseerne sunket betraktelig.

Etter fire måneder hadde nivåene av stoffer i kroppen som forårsaker tette blodårer og hjerteproblemer sunket, mens nivåene av det såkalt gode kolesterolet hadde steget. Denne typen kolesterol antas å beskytte mot hjertesykdom.

De av testpersonene som ikke så på komiserie hadde ikke samme positive resultater.

Les også: Danskene lykkeligst i verden

Forventning hjelper også

En tidligere studie gjort av de samme forskerne har vist at selv bare forventningen om en morsom opplevelse gjør godt for helsen. Gleder du deg til å se på tv-komedie vil nivåene av kroppens egne «gladstoffer», endorfiner, stige. I tillegg får du et kick av en type hormoner som styrker immunforsvaret ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer