En hodepinetablett er nok

Dropp dyr migrenemedisin, råder eksperter.

Om lag en halv million nordmenn er plaget av migrene.  Foto: colourbox.com
Om lag en halv million nordmenn er plaget av migrene. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En omfattende kanadisk undersøkelse viser at en alminnelig hodepinetablett skal være like effektivt som dyr migrenemedisin. Det melder danske Politiken.

Les også: Dette gir oss hodepine

Dersom du kjenner at et migreneanfall er på vei, bør du ifølge forskerne bak studien eksempelvis ta Aspirin, helst i form av en brusetabletter.

Samme effekt til billigere pris

Forskerne påpeker at effekten av disse skal være like god, og det til en langt lavere pris.

På bakgrunn av undersøkelsen går nå en dansk ekspertgruppe fra Sundhetsstyrelsen ut og råder migrenepasienter til å droppe de dyre legemidlene mot migrene, for heller å satse på de billigere og reseptfrie variantene, som inneholder acetylsalicylsyre.

Les også: Enkel behandling av hodepine

Undersøkelsen viser at såkalte triptaner, som er spesifikt rettet mot behandling av migrene, generelt ikke er mer effektive enn alminnelige smertelindrende og reseptfrie legemidler som koster langt mindre. Og den danske Sundhetsstyrelsen legger til følgende argument i sin oppfordring:

Reagerer forskjellig

"Fra tysk hold ble det i 2007 anbefalt at acetylsalicylsyre som brusetabletter bør være førstevalg ved medisinsk behandling av migreneanfall, og vi slutter oss til denne anbefalningen".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer