En krone minuttet til USA

Visste du at det går an å ringe via Internett? Og det til en mye billigere pris enn vanlig takst. Vi har testet ut Interfon fra Telenor Nextra og Yahoo! Messenger. Med Interfon er det mulig å ringe 41% billigere enn med vanlig Telenor-abonnement.

En krone minuttet til USA
Publisert

Yahoo! Messenger og Interfon PC er to produkter som overfører lyd over Internett. Produktene gjør det mulig å kommunisere to-veis, omtrent som gjennom en walkietalkie (Yahoo! Messenger) eller en telefon (Interfon). Fordi trafikken rutes gjennom Internett, er ikke kvaliteten alltid perfekt. Men kvaliteten på selve lyden er som regel mer enn god nok for en vanlig samtale.

Yahoo! Messenger

Alle som har en Yahoo-ID kan bruke Yahoo! Messenger. Dette er en variant av de såkalte chat-systemene. Nå er tjenesten utvidet til også å omfatte lyd, slik at det er mulig å føre en telefonsamtale eller en konferanse over Internett. Det er ingen kostnader ut over å koble seg opp mot Internett. Lydkvaliteten er tilfredsstillende, og man hører klart hva motparten sier. Den største ulempen er at det kan være en tidsforsinkelse på noen få sekunder før lyden når tilhørerne.

Telenors Internett-telefon

Nextra tilbyr produktet Interfon PC for Telenor Pluss og Telenor Total abonnenter. Dette er et helt annet produkt enn Yahoo! Messenger og kan i prinsippet brukes i stedet for fasttelefon forutsatt at du har tilgang på Internett gjennom et kabelmodem eller lignende. Med Interfon får abonnentene et eget nummer som begynner på 850. Nummeret er personlig og gjør det mulig for alle å ringe deg opp på PC'en så lenge du er koblet til Internett. Du kan derfor for eksempel ha et norsk telefonnummer selv om du er bosatt i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer