En liten katastrofe

Et nytt lovforslag vil gå kraftig ut over deg og meg.

Det kan bli enda kortere levetid på elektroniske produkter i fremtiden. Foto: Colourbox.com
Det kan bli enda kortere levetid på elektroniske produkter i fremtiden. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjenner du noen som ikke har kjøpt ny flatskjerm, iPhone, BluRay-spiller, eller induksjonsovn det siste året? Det er ingen grunn til å tro at kjøpepresset mot deg som forbruker vil avta med det første. Nå kan imidlertid en av de viktigste reklamasjonsrettighetene forsvinne.

Som forbrukernettsted er det en av DinSides viktigste oppgaver å lose forbrukerne trygt gjennom kjøp av varer og tjenester. Derfor ble det også svært dårlig stemning i redaksjonen da vi fikk se lovforslaget som EU ønsker å innføre også i Norge. EU ønsker et samlet regelverk for alle som skal selge varer og tjenester til forbrukere i EU, også nordmenn. Det vil være et kraftig tilbakeslag for norske forbrukere.

EU ønsker et felles regelverk for å gjøre det enklere for bedrifter som ønsker å etablere seg i flere land. DinSide støtter Forbrukerombudet i at det vil koste mye mer enn det smaker. Går lovforslaget gjennom, mister vi muligheten til å legge til ytterligere rettigheter på de sparsommelige EU-reglene som ligger i bunnen. Norske myndigheter vil ikke kunne styre hvilke rettigheter som skal gjelde hos oss og vi vil ikke lenger ha bedre beskyttelse enn folk andre steder i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer