En myk start på livet

Nærkontakt med mor de første timene etter fødselen stimulerer barnet til å ta brystet, og gir et friskere barn med sterkere immunforsvar.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Dr. Mary Price ved University of Salford som sier at mødre bør nekte når sykehuspersonale forsvinner med babyen rett etter fødselen, særlig etter keisersnitt.

Hun mener mødre bør ha hudkontakt med barnet sitt den første timen etter fødselen. Denne "gylne timen" beroliger barnet, forsterker immunforsvaret, reduserer barnets adrenalin etter fødselen, forbedrer barnets hjerterytme og forenkler ammeprosessen, skriver Daily Mail.

På denne måten vil barnet også raskere få en penere hudfarge og det vil i løpet av noen minutter slutte å gråte.

Leger anbefaler kvinner å la morsmelk være den eneste maten til barnet de første seks månedene.

Selv om det er vanlig å la mor og barn få ti minutter med hudkontakt etter fødselen, er ikke dette tilstrekkelig nok til å binde mor og barn tettere sammen.

- Jeg ønsker at jordmødre i England skal lære seg fordelene ved å la barnet være hos moren sin mye lenger, sier Price.

Det er viktig med en umiddelbar vurdering av babyens tilstand etter fødselen, men dette er noe en erfaren jordmor raskt kan gjøre bare ved å se på barnet, og uten å måtte fjerne barnet fra moren, hevder doktoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer