- En ny måte å svindle på

Kommer med en klar oppfordring etter at flere av butikkens kunder har blitt forsøkt svindlet for store summer.

SVINDEL: Flere personer har den siste tida blitt utsatt for svindel når de har handlet dagligvarer. Foto: Heiko Junge / NTB
SVINDEL: Flere personer har den siste tida blitt utsatt for svindel når de har handlet dagligvarer. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Den siste tida har flere personer blitt forsøkt lurt til å kjøpe mat for folk. Flere av hendelsene har skjedd i Trøndelag, primært i områdene like sør for Trondheim.

Dette har også ført til at politiet i Trøndelag har kommet med advarsel om dette.

Nylig skjedde dette igjen, denne gang lenger sør i fylket.

- På vei inn i butikken var det ei kvinne som stoppet en mannlig kunde, og sa hun ikke hadde penger, og lurte på om han ville betale varene for henne. Han ble litt forfjamset, men ble med inn i butikken og kunne kjøpe til henne.

Det sier Stig Flatmo, kjøpmann på Bunnpris Oppdal, til Dagbladet.

Hendelsen fant sted torsdag før jul, og er tidligere blitt omtalt av lokalavisa OPP.

LAG DIN EGEN GASS: Den helt ufarlige gassen kan åpne opp det tette avløpet i kjøkkenvasken - vi viser deg hvordan! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

- Hun stakk

Etter å ha handlet med seg blant annet litt matvarer, morsmelkerstatning og ullsokker, i tillegg til litt dyrere varer, gikk turen til kassa.

- Hun i kassa sa til han: «Jeg tror det er svindel på gang, for hun kommer til å levere tilbake varene etterpå for å få pengene, dersom du betaler for henne.», sier Flatmo, før han fortsetter:

- Da sprang hun damen vekk.

Kun noen dager tidligere mottok butikken to returer for varer til en verdi av til sammen rundt 3000 kroner. Dette gjorde at den ansatte i butikken ante ugler i mosen, da hendelsen fant sted sist torsdag.

- Vi var klar over problemet, og har lagt ut en melding til de ansatte om at de bør være litt obs.

Flatmo skryter av den ansatte som tok tak da svindelforsøket fant sted.

- Hun så situasjonen med en gang, så observant som hun var. Hun syntes først det var litt ekkelt, men det er bra hun var observant og tok tak i det.

Disse plukkes ut

Flatmo forteller at det var en mann som leverte varene i retur da den første svindel-hendelsen fant sted i butikken. Han utelukker derimot ikke at de to, som begge skal ha vært av østeuropeisk opprinnelse, samarbeider.

- Det er nok flere som arbeider sammen. Det er en ny måte å svindle på.

I motsetning til en rekke andre svindelforsøk, hvor svindlerne går etter spesielt eldre folk, er ikke det tilfellet slik butikken har oppfattet det.

- De spiller på følelser og plukker ut de som dem tror har litt penger og kan betale for seg, sier Flatmo, og forteller at det var en «mann i sin beste alder» som ble forsøkt svindlet i deres butikk.

I de tilfellene hvor svindlerne lykkes, og de kommer tilbake til butikken med varer i retur, blir flere varer destruert.

- Hvis det er ferske matvarer de kommer inn med, så må vi destruere det, sier Flatmo.

Kjøpmannen har en klar oppfordring:

- Folk bør være litt observante på dette. Det er kjempesynd at det skjer, for det er fokusert på litt fattigdom nå. Det er nok vanskelig for folk å bedømme, men dette er jo rein og kjær svindel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer