En politimann i hver bil?

Det er blitt helt Texas i Oslo, men i Texas kjører politifolkene patrulje alene.

Farlig i New York.
Farlig i New York. Vis mer
Publisert

Det er ikke bare på film. Vi har selv blitt stanset av trafikkpolitiet i USA, en enslig mann i en lang bil. Vi har forøvrig blitt stanset av enslige politifolk i Norge også, men da sitter de på motorsykkel. Når de kjører bil, må de derimot være to.

- Det er en jobb i seg selv å kjøre bil i Oslo, sier leder av Oslo Politiforening, Arne Jørgen Olafsen. - Det er hensiktsmessig at én kjører, mens den andre skjøtter sambandet og observerer. To politifolk har også lettere for å bli hørt i retten enn én. Endelig er det hensynet til personellets sikkerhet. I USA er politiet bevæpnet.

I London patruljerer stadig bobbyene alene i gatene. Når så du sist en enslig polititjenestemann patruljere i Oslo?

- Men i London har de neste politimann 100 meter unna. I Oslo går vi også ofte én og én i gatene når vi har en kollega i nærheten. Vi parkerer bilen og møtes ved Nationaltheatret. Fredag og lørdag kveld er det direkte farlig å gå alene i Oslo sentrum. Men søndag formiddag går vi alene.

I sommer overvar vi en åstedsgranskning i en butikk der det hadde vært innbrudd. Det var hyggelig at åstedet i det hele tatt ble undersøkt, men den ene politibetjentens jobb besto i å holde lommelykten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer