En skikkelig hestekur

Hopper kan brukes til mer enn trav. Forskning viser at melk fra hopper kan ha god effekt på fordøyelsen og immunforsvaret.

Publisert
Sist oppdatert

Det tradisjonelle norske kostholdet med melk til brødskivene er under angrep. Mange mener at melk fra kuer både er en trussel mot fordøyelsen og en unødvendig del av frokosten. Men dette handler om ku-melk. Undersøkelser viser at hoppemelk kan ha mange av de kvalitetene vi ønsker for å holde oss sunne og friske.

Hoppemelk, som nå blir introdusert i flere varianter på det norske markedet, kan ha en positiv effekt på både fordøyelsen og immunforsvaret, ifølge forskning.

Hest er bestFor deg som ikke har familie på landet: Hoppe er den feminine utgaven av det firbente dyret vi kaller hest. Og hester kan brukes til mye mer enn å trekke plog eller løpe rundt i en ring på Forus.

Melken fra hoppene inneholder blant annet stoffer som kan virke stimulerende på immunforsvaret og bygge opp en sunn tarmflora. Dette er spesielt viktig for folk som har problemer med fordøyelsen og etter en antibiotikakur som ødelegger den naturlige bakteriefloraen i tarmene.

ImmunforsvarEffektene på fordøyelsessystemet får også konsekvenser for immunforsvaret. Det betyr at det blir lettere for kroppen å forebygge sykdom, infeksjoner som forkjølelse og lungebetennelse går raskere over og får færre komplikasjoner om immunforsvaret er i stand til å motarbeide sykdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.