En solskinnshistorie fra virkeligheten

KOMMENTAR: Det er lett å skrive negativt om butikker som driter seg ut på kundebehandling. Desto viktigere er det å gi skryt når ting går på skinner.

LAVMÆLT: Det er en fin følelse når reklamasjon og prisgarantier fungerer i din favør. Megafonen var det ingen vits å finne fram.
LAVMÆLT: Det er en fin følelse når reklamasjon og prisgarantier fungerer i din favør. Megafonen var det ingen vits å finne fram. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem har vel ikke kjent adrenalinet strømme gjennom kroppen på vei til hvitevareforhandler A eller hifi-forhandler B, mens en klamrer seg til mikrobølgeovnen eller hodetelefonene som har sviktet etter snaue to års bruk, akkurat som hu forrige dama di, som svikta deg etter bare ni måneder?

Mens du sitter i bilen, går du gjennom argumentene du vennlig, men bestemt skal ramse opp for den skjortekledde selgeren, samtidig som du siterer paragraf etter paragraf fra forbrukerkjøpsloven, før du i et crescendo som ikke ville vært fremmed på en operascene, hikster ut de siste ordene fra paragraf 27. Som sagt: Hvem har vel ikke gjort det?

Reklamasjonsro

Og når slike ting skjer, er det ikke rent sjelden vi i DinSide tar tak i saken, fordi selger ikke vil ta tak i reklamasjonen i samme ånd som forbrukerkjøpsloven er skrevet. Forrige uke opplevde jeg derimot en parademarsj fra den ene selgeren til den andre i flere forskjellige butikker, med det resultat at begge reklamasjonene og en prisgarantisak sammenfalt ett hundre prosent med mitt eget syn på saken.

Det burde strengt tatt ikke være et tema det er nødvendig å skrive så mye om, for den lovfestede reklamasjonsretten på to år, eller fem år dersom "tingen, eller deler av den, ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre" er i de fleste tilfeller soleklar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.