En time mindre børst

Regjeringen fremmer forslaget om én times kortere skjenketid.

En time mindre børst
Publisert
Sist oppdatert

Skjenking til seneste klokken to er allerede innført i Fredrikstad og Sarpsborg og politistasjonssjef Jon Rune Lunder i Sarpsborg mener det har hatt effekt i hans by.

Men er denne utelivsrelaterte volden veldig alvorlig?

- Generelt er det mindre alvorlige legemssaker, noen med skjev nese, noen blir slått ned også så videre. Men det som er alvorlig, er at det i forbindelse med utelivet er en masse ordensforstyrrelser. Ikke med at folk velter på høye hæler eller på sykkelen, men folk utagerer på grunn av for høyt alkholinnhold. Jeg viille påstå at det er alvorlig at poltiiet må legge en vesentlig del av sine ressurser til den tiden av døgner der de fleste ligger og sover. Det betyr at de begrensede poltiressursene vi har er vesentlig mindre tilgjengelige til andre tider.

Vanvittig forslag i krisetider

- Pengene ikke så viktige i Oslo

- I samarbeid med poltiet i Bergen, Trondheim og Stavanger gikk Oslo-politiet ut for godt over et år siden med ønske om å redusere skjenketiden fra klokken tre til klokken to, sier polititassjonssef ved Sentrum politistasjon i Oslo, Bjørn Åge Hansen. - Begrunnelsen er veldig enkel. Volden utøves i sentrum stort sett natt til lørdag og natt til søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer