En vaksinedose er nok

Beskytter godt nok mot svineinfluensa.

NYTT OM SVINEINFLUENSA-VAKSINE: De fleste barn og voksne trenger bare én vaksinedose, med unntak av personer med nedsatt immunforsvar.  Foto: Foto: colourbox.com
NYTT OM SVINEINFLUENSA-VAKSINE: De fleste barn og voksne trenger bare én vaksinedose, med unntak av personer med nedsatt immunforsvar. Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet og Statens legemiddelverk har nå gjennomgått foreliggende data om effekt og bivirkninger av pandemivaksinen Pandemrix.

- Konklusjonen er at én vaksinedose ser ut til å gi tilstrekkelig beskyttelse for de aller fleste barn og voksne. Personer med nedsatt immunforsvar anbefales fremdeles å ta to doser, med minimum tre ukers mellomrom, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet på Pandemi.no.

Tidligere har Folkehelseinstituttet anbefalt at barn under 10 år får to doser av svineinfluensavaksinen Pandemrix.

Les mer:Spørsmål og svar om svineinfluensaSlik pleier du en influensasykHer er bivirkningene

Barn har mindre utviklet immunforsvar

- Sønnen min på 22 måneder ble vaksinert på helsestasjonen for to uker siden, men her sa de ikke noe om at han må vaksineres igjen. Må jeg vaksinere ham igjen, spurte en person i nettmøte på NRK.no, i slutten av forrige måned.

Overlege ved FHI Karin Rønning svarte da:

- Generelt anbefales det at barn under 10 år gis to doser av vaksiner, fordi barn har et mindre utviklet immunforsvar. Vurdering av behov for dose nummer 2, for hvem, er under vurdering både i Norge og i andre land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer