En vellykket debut

Publisert
Sist oppdatert

En vellykket debut
Slik oppfører man seg i senga første gangen.

Kjære Elsa
Jeg er en gutt på snart 16 år, og har nettopp lest artikkelen Veien til orgasme . Jeg har ingen spesielle kommentarer til artikkelen, men noen flere spørsmål.

Som du sikkert skjønner er det å være 16 år ganske spesielt. Det er en konkurranse om å gjøre det først blant oss gutter, og jeg finner det tungt å se at så få jenter/kvinner oppnår orgasme under samleie.

Kameratene mine har gjort det i fylla. De har ikke tenkt på andre enn seg selv.

Jeg er litt bekymret for min første gang. Jeg har lyst til å virkelig elske henne. Det skal være romantisk. Jeg vil hun skal føle seg trygg, og at hun skal oppnå en virkelig orgasme. Dere i Mozon-redaksjonen har sikkert erfaring, og jeg må så gjerne be dere dele dem med oss unge gutter.

Jeg vil vite hvordan jeg skal oppføre meg under samleiet, ja, hvordan jeg kan gi henne en god orgasme.
Hilsen 16 år

Kjære 16 år
Så flott at du legger vekt på at din seksuelle debut skal være en kvalitetsopplevelse!

Det viser seg ofte at den første gangen en har sex sammen med et annet menneske er en opplevelse som kan få betydning for resten av livet. Du viser en holdning som kan bli nyttig for deg gjennom hele livet ditt - jeg skulle ønske mange flere hadde den respekten for seksualiteten som du fremviser!

Du vil kunne finne mye stoff på Mozon som kan være nyttig for deg. På vår betalingstjenester SexLex er det det er stykke som heter Første gangen , som vi i denne anledning også publiserer her:

Første gangen
Det er alltid mye ekstra spenning knyttet til første gangen en skal gjøre noe. Nervøsitet, kalles det gjerne. Det kjennes som en uro i kroppen - en klarer ikke tenke klart, en er redd for å dumme seg ut, gjøre et eller annet vanvittig: Begynne å le hysterisk, gråte, plumpe ut med betroelser en helst skulle holdt for seg selv. Og så første gangen.

Det er som om en holder hele sin skjebne i hånden. Resten av livet står og faller på utfallet. Er det vellykket, blir det gjerne flere ganger - da er det ikke så farlig. Men akkurat denne første gangen er nervene i helspenn.

Men nerver kan brukes positivt.

Hvis det er for mye spenning, kan det bli problematisk, også hvis det er for lite nerver på gang. En passe porsjon aktivering er det som skal til. Er du veldig nervøs, så vent med viktige ting det har gått litt tid - da har nervene vanligvis roet seg ned.

Første gangen. Det er en ekstra spenning knyttet til det.

Er det første gangen du har sex med noen i det hele tatt, eller er det første gangen du ligger med denne kjæresten? Kanskje det er første gangen dere reiser bort sammen, eller første gangen dere er hjemme alene uten foreldrene? Kanskje har dere allerede levd sammen en menneskealder, og det er første gangen dere ligger sammen etter at dere ble besteforeldre?

Det er mange første ganger, og de fleste første ganger fortjener å bli husket, kanskje til og med feiret?

For enhver første gang, er det viktig at det blir godt - for at det skal bli godt, trenger en å føle seg litt trygg, i det minste, ikke bare nervøs. Gi deg selv og partneren trygghet ved å bruke tid. Bruk tid på å møtes, bruk tid på å se hverandre, si det som må sies. La kroppene være nakne sammen, og la dem bli kjent med hverandre - ta på hverandre, kjenn og kjenn etter.

Husk at dere er to, det er ingen konkurranse det dreier seg om, men en lek med to deltakere. Husk at begge kan være redde for ikke å holde mål - ikke være pene nok, ikke være gode nok. Vit hvorfor du har valgt nettopp denne partneren, og la ham eller henne vite det. Hvis noen sier til deg: Jeg liker deg fordi du har så nydelige knær - er det gjerne nok til at du glemmer hengemaven, den altfor store nesen, eller hva det nå er du har komplekser for. Slik er det med partneren din også. Gi komplimenter som er sanne: Si det hvis du synes hun har nydelig hår, si det hvis du synes han har gode hender. Ikke vær redd for klisjeer - ofte er de sanne. På kjærlighetens område er det utrolig hvor sann den mest utslitte klisje kan være. Hvis du kan gjøre møtet godt for partneren din, er det sannsynlig at du også får det godt.

Trygghet er det beste grunnlag for et ekte møte - hvis det blir mislykket, er det kanskje like godt dere finne det ut - første gangen.

I korthet vil jeg gi følgende råd:
- Skaff deg kunnskap
- Ha respekt for partneren
- Bruk tid til å bli kjent med hverandre, fysisk og psykisk.

Og husk: Man er aldri utlært når det gjelder sex!
Lykke til, hilsen Elsa

Mozon.no, 14.10.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer