Enda billigere strøm

FYRING: Lei av høye fyringsutgifter? Da kan du glede deg over at strømprisene fortsetter å falle. Sjekk om din leverandør følger med i timen, eller om han fortsatt tar seg for godt betalt.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV93656)]

Blant de landsdekkende strømleverandørene er nykommeren Total Energi billigst, med en strømpris på 32,10 øre per kWh. Med en strømpris på 31,62 kan riktignok Ustekveikja virke billigere, men siden de krever 150 kroner i fastbeløp, havner de på andreplassen i vår oversikt. Tredjeplassen går til Gudbrandsdal Energi, med 32,24 øre per kWh.

DinSides strømprisliste tar utgangspunkt i de prisene selskapene har rapportert inn til Konkurransetilsynet.

Dyrest blant de landsdekkende leverandøren er Forbrukerkraft, som mandag ettermiddag sto registrert med en strømpris på 36,70.

Billigst hos de lokale levarandørene

Heldiggrisene som bor i en av Norges mange kraftkommuner kan fryde seg over ekstra lave strømutgifter. Akkurat nå troner Modalen kraftlag alene på toppen med en strømpris på utrolige 10,86 øre. Da gjør det ikke stort at de krever et fastbeløp på 310 kroner.

Vi stusset imidlertid over at den dyreste strømleverandøren, i henhold til Konkurransetilsynets oversikt, var Bindal Kraftlag.

De sto registrert med hele 42,78 øre per kWh. En kontrolltelefon til selskapet viste imidlertid at dette var helt galt. Bindal har nemlig sluttet med variable strømpriser, og tilbyr nå kun fastprisavtaler. DinSide har derfor fjernet Bindal Kraftlag fra den variable prislisten.

Men følger alle med?

Mange leverandører er flinke til å øke prisen når markedet endrer seg. Men når prisene skal settes ned, tar det ofte lang tid før du som kunde får dra nytte av prisfallet.

Trykk på lenkene nedenfor for å se hvordan din strømleverandør ligger an:

Hva skyldes prisnedgangen?

Mye nedbør over hele landet, kombinert med mildvær i forrige uke, gjør at NVE spår økt tilsig til vannmagasinene. Dette gjør selvsagt sitt på prisnivået.

I tillegg må du ikke glemme avgiftsendringen som trådte i kraft fra 1. januar. Da ble nemlig ansvaret for å kreve inn forbruksavgiften overført fra strømleverandørene til nettselskapene. Det betyr at nettleien har økt med 11,99 øre per kWh, samtidig som strømprisen har blitt tilsvarende redusert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer