Enda gøyere på landet?

Boliger bare en drøy time fra storbyen koster ofte én tredjedel. Men hva koster pendlingen?

Pendlere betaler i tid, men kan spare penger? Foto: colourbox.com
Pendlere betaler i tid, men kan spare penger? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk som bor litt usentralt liker å vektlegge hvor vakker naturen er og hvor stille og fredelig og trygt det er. Faktisk står ikke de fredelige villastrøkene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim mye tilbake fra hvilken som helst bygd når det gjelder natur, fred og trygghet.

Om dette er riktig, er omegnkommunenens eneste fortrinn prisen, og det bekreftes sannelig ved å lese boligannonsene på Finn. I tabellen nedenfor har vi tatt ut noen boliger en drøy time fra Rådhusplassen i Oslo med bil, og to boliger som ligger i hovedstaden.

NY KALKULATOR: Bør du flytte på landet?

Ikke alt i Oslo er like sentralt

Oslo er en stor kommune, men i de fjerneste utkanter i nord og øst bor bare skistueservitører og damvoktere. Likevel tar det sin tid å komme seg fra Bjørndal eller Haugenstua til sentrum, særlig om man insisterer på å kjøre bil når alle andre har den samme idéen.

De to boligene vi har plukket ut, på Høyenhall og Grefsen, ligger mer sentralt. Men likevel mener Trafikanten.no det vil ta deg 46 minutter å komme deg fra Grefsen til Rådhusplassen (om trikken er i rute), nesten like lang tid som en som bor på Gran på Hadeland, hvor et annet objekt ligger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.