Enda høyere hastigheter i vente

Til nå har vi kun sett starten på en utvikling som kommer til legge helt nye premisser for hvordan vår mediefremtid kommer til å være. Men DinSide viser deg litt av morgendagens teknologi.

Publisert

Strømnettet

Viken energi har begynt et prosjekt der de ser på mulighetene til å bruke strømnettet til å overføre data. Teknologien kalles PLC, powerline Communicationsog vil utnytte det eksisterende nettet med strømkabler. Hvis teknologien lykkes, og hittil har signalene fra prøveprosjektet til Viken Energi vært positive, vil du kunne være tilkoplet hele tiden, og kun betale en fastsum. Altså på lik linje med kabelnettet. Fordelen med denne teknologien er at strømnettet er langt bedre utbygd enn kabelnettet, og i tillegg vil også behovet for husnett være løst. Hvis resten av prøveprosjektet blir vellykket er planen at Asker, Bærum og Oslo vil få et slikt tilbud i løpet av 2001. Prisen på tjenesten er foreløpig ikke avgjort, men den skal være konkurransedyktig i forhold til både kabel og ADSL alternativet.

Satelittoverføring

Det norske teknologiselskapet Nera utvikler en teknologi som ønsker å utnytte satelitteknologi til å overføre digitale signaler. DVB-RCS kalles teknologien som er en toveiskomunikasjon som i følge Nera selv vil gi hastigheter på opp mot 50 mbps til maskinen og 2 mbps fra maskinen.Teknologien er forløpig fokusert mot bedriftsmarkedet, prisen på tjenesten vil være for høy for privatkunder. Spesielt vil løsningen være utmerket for bedrifter som har store krav til kapasitet, men ligger i utkantstrøk der verken kabelnett, optisk nett eller andre bredbåndsløsninger er tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer