Enda mer å spare over grensen

I år sparer du enda mer enn i fjor ved å handle alkoholen hos söta bror.

Foto: Systsembolaget.se
Foto: Systsembolaget.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at alkoholen er billigere over grensen til söta bror, men hvor mye sparer du ved å handle alkoholen på Systembolaget i stedet for på Vinmonopolet?

DinSide har sjekket prisene på noen av de mest populære produktene vi nordmenn kjøper, i klassene pappvin, svakvin og brennevin.

Test deg selv:

Drikker du for mye?

Sparer mer i år

Vår handlekurv, bestående av 15 forskjellige produkter, kostet hele 1.220 kroner mer på Vinmonopolet enn på Systembolaget.

Da vi gjorde tilsvarende pristest for et år siden, sparte vi 1.189 kroner. Det betyr altså at besparelsen på papiret er større i år enn i fjor.

Prisene i denne testen er i norske kroner. De svenske prisene er utregnet gjennom en kronekurs på 86,7 kroner for svenskekronene, noe som, er snittprisen for svenske kroner hittil i år.

I fjor regnet vi med en lavere kronekurs (84,7 kroner), noe som viser at økningen i prisforskjellen ikke direkte skyldes valutaforskjellen mellom svenske og norske kroner. Derimot viser pristesten at prisene har steget mest på alkoholholdige varer på denne siden av grensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer