Strømpris:

Enda mer ned

Torsdag faller strømprisene ytterligere, og har nå sunket med 34 prosent på tre dager.

TRE PÅ RAD: Strømprisene synker for tredje dag på rad over hele landet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TRE PÅ RAD: Strømprisene synker for tredje dag på rad over hele landet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tredje dag på rad faller strømprisene i alle deler av landet. I Sør-Norge lander prisen på 158 øre (inkl mva) ifølge strømbørsen Nord Pool, mens den i Midt- og Nord-Norge faller til sitt laveste nivå på lenge: 22 øre for dem som må betale moms og da 18 øre for dem lengst nord, som ikke betaler moms.

Og både i sør og nord er det lite som skiller den dyreste og billigste timen av døgnet – bare 19 øre (inkl mva) fra topp til bunn.

For Sør-Norges del er prisen skyhøyt over det den var i fjor på samme tid (55 øre 13. januar 2021, for å være presis), men det er i hvert fall gledelig for strømkunder at det er den nest billigste dagen hittil i 2022, og godt under snittet for desember.

Hittil i januar er snittprisen for strøm på 182 øre (inkl mva) for region sør og øst, 176 øre (inkl mva) for vest, 49 øre (inkl mva) for midt og 39 øre for nord (eks mva). Til sammenligning var den 221 øre (inkl mva) i desember for de sørlige regionene.

Dersom regjeringen får gjennomslag i Stortinget for sin foreslåtte styrkede strømstøtte i januar (80% dekning av det som overstiger 70 øre eks mva i stedet for 55%), vil regjeringens bidrag utgjøre 76 øre per kWt i region sør og øst dersom snittprisen holder seg ut måneden, og da gi en reell pris på 106 øre per kWt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.