Enda mer rot med skatten

40.000 nordmenn har feilaktig blitt selvstendig næringsdrivende.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 40.000 nordmenn har blitt næringsdrivende i årets lønnsoppgjør. Skattemyndighetene sendte i år ut rundt 350.000 selvangivelser for næringsdrivende, men nå viser det seg at mange skattebetalere feilaktig har blitt næringsdrivende.

Feilen gjør at mange skattebetalere som med vilje har betalt inn for mye skatt for å få ekstra penger til sommerferien, nå må vente til oktober med å få skatteoppgjøret sitt.

Saken føyer seg inn i rekken av feil som Skatteetaten har gjort det siste året. I forrige uke skrev DinSide om tabbene som har blitt begått av Skatteetaten den siste tiden. Det kan være god grunn til å sjekke tallene ekstra nøye i år.

Selvangivelsen: Dette er nytt i år

Klarer ikke luke ut

Ifølge Aftenposten er grunnen til at så mange lønnsmottakerer er blitt til næringsdrivende, at datasystemene til Skatteetaten ikke klarer å luke ut dem som har fått små honorarer eller biinntekter, slik systemet har gjort tidligere.

Informerer ikke

Jon H. Stordrange i Skattebetalerforeningen synes det er underlig at ikke Skatteetaten har informert bedre når det er så mange skatteytere som er rammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer