Enda vanskeligere å låne

Bankene har sluttet å kaste penger etter folk.

Det har blitt enda vanskeligere å låne penger i norske banker. Foto: Colourbox.com
Det har blitt enda vanskeligere å låne penger i norske banker. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det lånes ut mindre penger til både bedrifter og husholdninger, ifølge Norges Banks ferske utlånsundersøkelse.

Bankene fortsatte å stramme inn sin kredittpraksis overfor husholdninger og foretak i tredje kvartal 2008. Særlig kredittpraksisen overfor husholdninger ble endret mye. Det var en betydelig innstramming på lån til næringseiendom. I fjerde kvartal 2008 forventer bankene ytterligere innstramming i kredittpraksis overfor foretak og husholdninger, skriver Norges Bank i en pressemelding.

Nå må du imponere banken

Norges Banks utlånsundersøkelse for 3. kvartal 2008 blegjennomført i perioden 1. oktober - 10. oktober 2008, og deltakerne i undersøkelsen ble bedt om å vurdere utviklingen i kredittpraksis og etterspørselen etter lån i 3. kvartal 2008sammenlignet med 2. kvartal 2008, samt forventet utvikling i 4. kvartal 2008 sammenlignet med 3. kvartal 2008.

Tar seg bedre betalt

Norske banker vil ta seg bedre betalt som følge av finanskrisen. Selv om uroen skulle avta, må vi regne med at bankenes normale påslag for risiko heretter vil være høyere enn før. Også høyere enn de var før finansuroen startet i høst. For deg som forbruker betyr dette at dyre lån fortsatt kan bli dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer